Flag

Oříškový salámek

asi 2 ks
Jednoduché
160
Jedlý dárek, který potěší vaše blízké, připravíte s pomocí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Salámek můžeme také zabalit do balicího papíru a darovat jako ručně dělaný jedlý dárek.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na hmotu
250 gkokosový olej
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 KLAroma rumové Dr. Oetker
125 gsmetana ke šlehání de luxe 40%
200 gmáslové sušenky
50 gořechy lískové pražené
25 gpistácie
Na obalení
50 gmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
potravinářská folie
alobal
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
1

V kastrůlku ve vodní lázni zahřejeme kokosový olej s polevou, kakaem, vanilkovým cukrem, solí a aroma. Zahříváme za stálého míchání, dokud se vše nespojí. Opatrně postupně přiléváme smetanu, odstavíme a necháme asi 45 minut odpočívat. Poté metličkou vymícháme, dokud nevznikne lesklá směs.

2

Sušenky pomocí válečku rozdrtíme a vložíme do misky. Přidáme nahrubo nasekané lískové ořechy a pistácie. Poté vmícháme kakaovou směs. Hmotu rozdělíme na polovinu a každou natřeme na potravinářskou fólii, zabalíme a vytvoříme válečky asi 20 cm dlouhé. Potravinářskou fólii důkladně utáhneme a konce zatočíme. Válečky zabalíme pevně do alobalu a vložíme do chladničky alespoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

3

Před podáváním odstraníme alobal, fólii a válečky obalíme v moučkovém cukru. Nakrájíme na plátky a podáváme.

Náš tip

  • Salámek můžeme také zabalit do balicího papíru a darovat jako ručně dělaný jedlý dárek.