COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Ovocné makové hvězdičky

křehké

O nás 30 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Ovocné makové hvězdičky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 6 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 2,5 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 2,5 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 2,5 cm)

Na těsto:

250 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g mandle mletých
100 g mák mletého
170 g máslo nebo margarínu změklého
1 ks vejce

Na potření:

200 g džem z červeného rybízu

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, mandlemi a mákem. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi 1 hodinu při pokojové teplotě odpočinout.

2

Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 3 mm. Formičkou (6 cm) vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. U poloviny hvězdiček vykrájíme menší formičkou (2,5 cm) střed. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 10 Minuty

3

Hvězdičky po vychladnutí slepíme džemem.

Nutriční hodnoty na recept Ovocné makové hvězdičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 615kJ
147kcal
1813kJ
433kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka