COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perník s kávovým krémem

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Vláčný Perník Dr. Oetker s lahodnou náplní ze smetany, Polevy světlé Dr. Oetker, VEGA Gelu Dr. Oetker a kávy.

asi 12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Perník s kávovým krémem

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balíček VEGA Gel Dr. Oetker
1 PL instantní káva

Na posypání:

1 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs na perník s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 50 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně nalijeme do kastrůlku 250 ml smetany a zahřejeme. Přidáme na kousky nalámanou polevu a necháme ji rozpustit. Přidáme VEGA Gel a za stálého míchání asi minutu povaříme. Odstavíme, vmícháme instantní kávu a necháme zcela vychladnout. Zbylou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a krátce ji zašleháme do vychladlé směsi. Polovinu náplně naneseme na spodní díl korpusu a rozetřeme. Přiložíme vrchní díl a potřeme zbylou náplní.

4

Povrch poprášíme kakaem a do podávání uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Perník s kávovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1641 kJ
392 kcal
1164 kJ
278 kcal
Tuky 31.24 g 22.16 g
Sacharidy 24.82 g 17.60 g
Bílkoviny 2.94 g 2.09 g