Flag

Perník s kávovým krémem

asi 12 porcí
Středně obtížné
70
Vláčný Perník Dr. Oetker s lahodnou náplní ze smetany, Polevy světlé Dr. Oetker, VEGA Gelu Dr. Oetker a kávy.
Přísady
Příprava
Náš tip
VEGA Gel je vhodný k použití do veganských i vegetariánských receptů.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníPerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
1 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
1 PLinstantní káva
Na posypání
1 zarovnaná PLPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs na perník s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně nalijeme do kastrůlku 250 ml smetany a zahřejeme. Přidáme na kousky nalámanou polevu a necháme ji rozpustit. Přidáme VEGA Gel a za stálého míchání asi minutu povaříme. Odstavíme, vmícháme instantní kávu a necháme zcela vychladnout. Zbylou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a krátce ji zašleháme do vychladlé směsi. Polovinu náplně naneseme na spodní díl korpusu a rozetřeme. Přiložíme vrchní díl a potřeme zbylou náplní.

4

Povrch poprášíme kakaem a do podávání uložíme do chladničky.

Náš tip

  • VEGA Gel je vhodný k použití do veganských i vegetariánských receptů.