COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perník s kávovým krémem

Vláčný Perník Dr. Oetker s lahodnou náplní ze smetany, Polevy světlé Dr. Oetker, VEGA Gelu Dr. Oetker a kávy.

asi 12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Perník s kávovým krémem

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balíček VEGA Gel Dr. Oetker
1 PL instantní káva

Na posypání:

1 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs na perník s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 50 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně nalijeme do kastrůlku 250 ml smetany a zahřejeme. Přidáme na kousky nalámanou polevu a necháme ji rozpustit. Přidáme VEGA Gel a za stálého míchání asi minutu povaříme. Odstavíme, vmícháme instantní kávu a necháme zcela vychladnout. Zbylou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a krátce ji zašleháme do vychladlé směsi. Polovinu náplně naneseme na spodní díl korpusu a rozetřeme. Přiložíme vrchní díl a potřeme zbylou náplní.

4

Povrch poprášíme kakaem a do podávání uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Perník s kávovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1641 kJ
392 kcal
1164 kJ
278 kcal
Tuky 31.24 g 22.16 g
Sacharidy 24.82 g 17.60 g
Bílkoviny 2.94 g 2.09 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek