COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perník s vanilkovým krémem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pečeme se Zlatým klasem

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Perník s vanilkovým krémem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

450 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
300 g cukr
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 ks vejce
200 ml mléko polotučné
150 ml olej

Na krém:

1 l mléko polotučné
3 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
3 PL cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g máslo
1 zarovnaná PL rum

Na ozdobení:

70 g čokoláda hořká strouhané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a kakaem. Přidáme vejce, mléko a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 25 minut

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do většího hrnce 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlaté klasy s cukrem a vanilínovým cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidáme rum a horký krém nalijeme na perník a uhladíme.

4

Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme strouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty na recept Perník s vanilkovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1319 kJ
315 kcal
1135 kJ
271 kcal
Tuky 17.58 g 15.16 g
Sacharidy 34.50 g 29.75 g
Bílkoviny 5.02 g 4.32 g