Flag

Perník s vanilkovým krémem

24 porcí
Jednoduché
40
Pečeme se Zlatým klasem Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
450 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
300 gcukr
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
200 mlmléko polotučné
150 mlolej
Na krém
1 lmléko polotučné
3 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
3 PLcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 gmáslo
1 zarovnaná PLrum
Na ozdobení
70 gčokoláda hořká strouhané
Picture - Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a kakaem. Přidáme vejce, mléko a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do většího hrnce 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlaté klasy s cukrem a vanilínovým cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidáme rum a horký krém nalijeme na perník a uhladíme.

4

Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme strouhanou čokoládou.