COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perník s vanilkovým krémem

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pečeme se Zlatým klasem

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Perník s vanilkovým krémem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

450 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
300 g cukr
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 ks vejce
200 ml mléko polotučné
150 ml olej

Na krém:

1 l mléko polotučné
3 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
3 PL cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 g máslo
1 zarovnaná PL rum

Na ozdobení:

70 g čokoláda hořká strouhané

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a kakaem. Přidáme vejce, mléko a olej a metličkou vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

2

Perník necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do většího hrnce 750 ml mléka a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Zlaté klasy s cukrem a vanilínovým cukrem. Nalijeme do vroucího mléka a povaříme asi 1 minutu. Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme, dokud se máslo zcela nerozpustí. Přidáme rum a horký krém nalijeme na perník a uhladíme.

4

Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme strouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty na recept Perník s vanilkovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1319kJ
315kcal
1135kJ
271kcal
Tuky 17.58g 15.16g
Sacharidy 34.50g 29.75g
Bílkoviny 5.02g 4.32g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek