COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníkové Cake pops

(0)
5 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Z Perníku Dr. Oetker můžete také připravit, nejen pro děti, cake pops pro každou příležitost. A děti vám rády pomohou zdobit!

35 - 40 ks

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníkové Cake pops

Ještě potřebujeme:

špejle

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej
100 g pomazánkové máslo bez příchuti

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 balení Zdobení pestré Dr. Oetker
1 balení Kuličky duhové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 30 minut

2

Po upečení necháme perník vychladnout.

3

Těsto rukou nadrobno nadrolíme do mísy, přidáme pomazánkové máslo a důkladně promícháme. Ručně tvoříme kuličky, které necháme v lednici vychladnout.

4

Polevy připravíme podle návodu na obale. U jedné polevy ustřihneme roh sáčku, konec špejle namočíme v polevě a ihned zapíchneme do kuličky. Dáme na chvilku vychladnout do lednice, aby poleva ztuhla.

5

Rozpuštěné polevy vlijeme do vyšší nádoby a ihned namáčíme kuličky na špejli, aby poleva neztuhla. Kuličky pomalu otáčíme, aby se poleva rovnoměrně roztekla, a ihned zdobíme. Zapíchneme do pěny nebo květináče a necháme opět v lednici ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Perníkové Cake pops

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 519 kJ
124 kcal
1264 kJ
302 kcal
Tuky 7.74 g 18.88 g
Sacharidy 12.84 g 31.32 g
Bílkoviny 0.73 g 1.78 g