COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníkové cupcakes s kakaovým fondánem

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Perníkovým kořením okořeněné cupcakes s dýní, Fondánem kakaovým a Marcipánem Dr. Oetker vnesou tu pravou vánoční atmosféru do vašich domovů.

O nás 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníkové cupcakes s kakaovým fondánem

Na těsto:

0,25 ks dýně Hokaido
200 g špaldová mouka celozrnná
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
0,25 KL Jedlá soda Dr. Oetker
110 g cukr třtinový
1 balíček Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
0,5 KL sůl
1 zarovnaná PL perníkové koření
120 ml olej
2 ks vejce

Na krém:

200 g smetanový sýr
150 g máslo změklé
200 g moučkový cukr třtinový
1 ks Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
špetka skořice mletá

Na ozdobení:

1 balíček Fondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
1 balení Marcipán Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
12 kusů papírové košíčky na muffiny
forma na muffiny
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta dýni oloupeme a nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Necháme vychladnout a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, cukry, solí a kořením. Přidáme olej a vejce a důkladně vše vymícháme dohladka. Těsto naneseme do papírových košíčků ve formě na muffiny. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 20 Minuty

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme sýr s máslem, cukrem, dření s lusku a skořici elektrickým ručním šlehačem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme ho na povrch muffinů.

4

Na ozdobení pomocí válečku vyválíme fondán a marcipán na pláty a pomocí formiček z nich vykrájíme hvězdičky, kterými ozdobíme cupcakes.

Nutriční hodnoty na recept Perníkové cupcakes s kakaovým fondánem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1901kJ
454kcal
109kJ
26kcal
Tuky 26.23g 1.48g
Sacharidy 47.60g 2.68g
Bílkoviny 3.22g 0.18g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek