COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Perníkový věnec

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální vánoční věnec z Perníčků Dr. Oetker vypadá slavnostně a také výborně chutná.

1 ks

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníkový věnec

Na těsto:

1 balení Perníčky Dr. Oetker
25 g máslo změklé
3 - 4 KL med tekutý
2 ks vejce

Na potření:

1 ks bílek

Na ozdobení:

směs na přípravu polevy (součást balení)
2 - 3 KL voda studená
Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Sněhové vločky Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (3 velikosti)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s máslem, med  a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto podle návodu na obale. Na pomoučené pracovní ploše z těsta pomocí válečku vyválíme plát o tloušťce asi 5 mm a formičkami vykrojíme různé velikosti hvězdiček. Největší hvězdičky dáme do tvaru věnce na  plech vyložený papírem na pečení. Ostatní hvězdičky upečeme samostatně na plechu na pečení vyložený papírem na pečení. Všechny perníčky potřeme bílkem pomocí štětce nebo mašlovačky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 10 minut

2

Necháme vychladnout.

3

Směs na polevu vymícháme s vodou metličkou dotuha. Polevu naplníme do cukrářského sáčku a samostatné perníčky ozdobíme. Na vychladlý věnec jednotlivé nazdobené perníčky přilepíme pomocí cukrové polevy.

Nutriční hodnoty na recept Perníkový věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8822 kJ
2107 kcal
1315 kJ
314 kcal
Tuky 60.59 g 9.02 g
Sacharidy 321.51 g 47.84 g
Bílkoviny 51.46 g 7.66 g