COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pistáciové rohlíčky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro milovníky pistácií a vánočních rohlíčků. To musíte určitě vyzkoušet!

50 - 60 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Pistáciové rohlíčky

Na těsto:

250 g hladká mouka
0,5 balíčky Premium Puding Jemná Pistácie Dr. Oetker
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g moučkový cukr
0,5 KL Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
2 zarovnaná KL skořice mletá
100 g pistácie mleté pražené
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
170 g máslo změklé
1 ks vejce

Na ozdobení:

30 g pistácie nasekané

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingem, kypřicím práškem, cukrem, kakaem, skořicí a ořechy. Přidáme pastu, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 40 minut do chladničky.

2

Na pracovní ploše vyválíme z těsta váleček, který nožem nakrájíme na asi 50 až 60 stejných kousků. Jednotlivé kousky vyválíme do tvaru rohlíčku v nasekaných pistáciích a položíme na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: 10 minut

3

Upečené rohlíčky necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Pistáciové rohlíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 268 kJ
64 kcal
1913 kJ
457 kcal
Tuky 4.07 g 29.10 g
Sacharidy 6.10 g 43.56 g
Bílkoviny 1.21 g 8.65 g