Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a kůrou. Přidáme máslo, pastu a šťávu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na náplň vložíme do hrnce na kousky nakrájenou rebarboru a jahody. Přidáme sirup, vanilkové cukry, cukr, zakryjeme a asi 5 minut povaříme. Odstavíme, přidáme mátu a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme. Nakonec přidáme Zlatý klas, důkladně promícháme a za stálého míchání povaříme ještě asi 3 minuty.
Z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na 12 stejných dílů. Každý díl naneseme do vymazaného a moukou vysypaného košíčku a přitiskneme na dno a okraje košíčků. Těsto ve formičce na několika místech propíchneme vidličkou.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 18 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Po upečení necháme vychladnout. Poté vyklopíme z formiček a naneseme náplň a necháme v chladničce zatuhnout.
Před podáváním ozdobíme jahodami a pistáciemi.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení