Flag

Plněný slaný chléb

10 porcí
Jednoduché
30
Slané pečení na pohodu a pro každou příležitost. Plněný kynutý chléb můžeme podávat ke grilování, večeři či na párty. S Droždím Dr. Oetker se vždy povede!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
6 gsůl
120 mlmléko polotučné vlažné
50 mlolej
1 ksvejce slepičí
Na náplň
80 gsušená rajčata v oleji
2 PLbazalkové pesto
30 gmáslo změklé
česnek prolisovaný dle chuti
parmazán strouhaný
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
potravinářská folie
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta do mísy prosejeme mouku. Přidáme droždí, sůl a promícháme. Přidáme mléko, olej a vejce a vypracujeme na hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut vykynout.

2

Na přípravu náplně rozmixujeme rajčata a pesto. Přidáme máslo, česnek a parmezán a vymícháme dohladka.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát asi 30 x 30 cm. Rovnoměrně naneseme náplň a z obou stran svineme do středu. Opatrně vložíme do formy vymazané másle. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ještě asi 30 minut kynout.

4

Poté vložíme do předehřáté trouba a pečeme.

Doba pečení: asi 40 - 50 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C