COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pudingový moučník

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Výborný zákusek pro chvíle pohody

asi 25 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pudingový moučník

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

4 ks žloutek
200 g cukr
100 ml olej
100 ml voda
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks bílek
200 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 l mléko polotučné
2 balení Naturamyl Puding čokoládový Dr. Oetker

Na ozdobení:

500 ml zakysaná smetana
100 g ořechy vlašské mletých
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilínovým cukrem. Přidáme mouku, kypřicí prášek a sníh ze dvou bílků. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech.

2

Puding uvaříme podle návodu na obalu (pouze bez cukru). Ještě teplý ho nalijeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 35 - 45 minut

3

Po upečení necháme moučník vychladnout.

4

Na moučník rozetřeme zakysanou smetanu, kterou posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Do servírování uchováváme moučník v chladu.

Nutriční hodnoty na recept Pudingový moučník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 766 kJ
183 kcal
816 kJ
195 kcal
Tuky 10.30 g 10.96 g
Sacharidy 19.52 g 20.77 g
Bílkoviny 3.45 g 3.67 g