na recept Punčové řezy
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm) | |
elektrický ruční šlehač | |
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm) |
10 kusů | bílek |
120 g | cukr |
10 kusů | žloutek |
100 g | moučkový cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
1 balíček | Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker |
270 g | hladká mouka |
1 balení | Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker |
1 balení | Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker |
250 g | džem z červeného rybízu nebo jiného pikantního |
150 ml | voda |
120 g | cukr |
100 ml | punč |
1 KL | Aroma punčové Dr. Oetker |
1 balíček | Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker |
3 PL | voda |
1 balíček | Poleva tmavá Dr. Oetker |
Na přípravu těsta vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme mouku a sníh a opatrně ručně zlehka vymícháme dohladka. Víc jak polovinu těsta naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Doba pečení: asi 15 minut
Korpus necháme vychladnout.
Zbytek těsta rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Obě těsta naneseme ke kratším stranám jednoho vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrně rozetřeme ke středu tak, aby se obě těsta spojila, ale nesmíchala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.
Doba pečení: asi 7 minut
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut. Směs necháme zchladnout a poté do ní přidáme punč a aroma.
Světlý korpus překrojíme na poloviny. Barevné pláty potřeme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pruhy – 2 žluté a 2 červené (1 pruh 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papírem na pečení vložíme 1 světlý plát a potřeme slabou vrstvou džemu. Střídavě nanášíme barevné pláty a prolijeme sirupem. Nakonec naneseme druhý světlý plát. Přikryjeme papírem na pečení, zatěžkáme a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
Poté vyklopíme na podnos, stáhneme papír na pečení a překrojíme.
Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu obale. Naneseme ji na povrch a uhladíme. Nakonec dozdobíme polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
720
kJ
172 kcal |
988
kJ
236 kcal |
Tuky | 1.99 g | 2.73 g |
Sacharidy | 35.42 g | 48.52 g |
Bílkoviny | 2.96 g | 4.06 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám