COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Punčové řezy

oblíbené

O nás 24 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Punčové řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (20 x 30 cm)

Na těsto:

10 kusů bílek
120 g cukr
10 kusů žloutek
100 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
270 g hladká mouka
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
250 g džem z červeného rybízu nebo jiného pikantního

Na sirup:

150 ml voda
120 g cukr
100 ml punč
1 KL Aroma punčové Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda
1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme mouku a sníh a opatrně ručně zlehka vymícháme dohladka. Víc jak polovinu těsta naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Zbytek těsta rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Obě těsta naneseme ke kratším stranám jednoho vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrně rozetřeme ke středu tak, aby se obě těsta spojila, ale nesmíchala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Doba pečení: O nás 7 Minuty

4

Korpus necháme vychladnout.

5

Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut. Směs necháme zchladnout a poté do ní přidáme punč a aroma.

6

Světlý korpus překrojíme na poloviny. Barevné pláty potřeme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pruhy – 2 žluté a 2 červené (1 pruh 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papírem na pečení vložíme 1 světlý plát a potřeme slabou vrstvou džemu. Střídavě nanášíme barevné pláty a prolijeme sirupem. Nakonec naneseme druhý světlý plát. Přikryjeme papírem na pečení, zatěžkáme a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

7

Poté vyklopíme na podnos, stáhneme papír na pečení a překrojíme.

8

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu obale. Naneseme ji na povrch a uhladíme. Nakonec dozdobíme polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka