Punčový tunel

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

na sváteční stůl

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Punčový tunel

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
potravinářská fólie

Na těsto:

4 ks žloutek
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks bílek
100 g mouka polohrubá
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker

Na punčový sirup:

150 ml voda
5 PL sirup malinový , rybízový apod.
citrónová šťáva (z jednoho citrónu)
3 PL rum
1 KL Aroma punčové Dr. Oetker
2 zarovnaná PL moučkový cukr
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker (přesáté)

Na potření:

150 g džem z červeného rybízu
1 balení Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem a vařečkou zlehka zapracujeme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 20 minut

2

Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Z plátu nožem odkrojíme z delší strany pruh 1 s velikostí 15 x 30 (na vyložení formy) a pruh 2 s velikostí 11 x 30 (na zakrytí tunelu). Oba pruhy potřeme džemem. Zbylý plát 3 odložíme na další použití.

3

Na přípravu punčového sirupu nalijeme do mísy vodu, sirup, šťávu, rum a aroma. Přidáme cukr a metličkou důkladně promícháme.

4

Formu vyložíme potravinářskou folií a plátem 1. Polovinu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmícháme kakao, namočíme druhou polovinu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátem 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stáhneme folii a potřeme polevou.

Nutriční hodnoty na recept Punčový tunel

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 603 kJ
144 kcal
971 kJ
232 kcal
Tuky 0.23 g 0.37 g
Sacharidy 32.76 g 52.83 g
Bílkoviny 1.13 g 1.82 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám