COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Punčový tunel

na sváteční stůl

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Punčový tunel

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
potravinářská fólie

Na těsto:

4 ks žloutek
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks bílek
100 g mouka polohrubá
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker

Na punčový sirup:

150 ml voda
5 PL sirup malinový , rybízový apod.
citrónová šťáva (z jednoho citrónu)
3 PL rum
1 KL Aroma punčové Dr. Oetker
2 zarovnaná PL moučkový cukr
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker (přesáté)

Na potření:

150 g džem z červeného rybízu
1 balení Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem a vařečkou zlehka zapracujeme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 20 Minuty

2

Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Z plátu nožem odkrojíme z delší strany pruh 1 s velikostí 15 x 30 (na vyložení formy) a pruh 2 s velikostí 11 x 30 (na zakrytí tunelu). Oba pruhy potřeme džemem. Zbylý plát 3 odložíme na další použití.

3

Na přípravu punčového sirupu nalijeme do mísy vodu, sirup, šťávu, rum a aroma. Přidáme cukr a metličkou důkladně promícháme.

4

Formu vyložíme potravinářskou folií a plátem 1. Polovinu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmícháme kakao, namočíme druhou polovinu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátem 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stáhneme folii a potřeme polevou.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek