COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Punčový tunel

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

na sváteční stůl

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Punčový tunel

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
potravinářská fólie

Na těsto:

4 ks žloutek
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks bílek
100 g mouka polohrubá
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker

Na punčový sirup:

150 ml voda
5 PL sirup malinový , rybízový apod.
citrónová šťáva (z jednoho citrónu)
3 PL rum
1 KL Aroma punčové Dr. Oetker
2 zarovnaná PL moučkový cukr
1 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker (přesáté)

Na potření:

150 g džem z červeného rybízu
1 balení Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem a vařečkou zlehka zapracujeme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 20 minut

2

Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Z plátu nožem odkrojíme z delší strany pruh 1 s velikostí 15 x 30 (na vyložení formy) a pruh 2 s velikostí 11 x 30 (na zakrytí tunelu). Oba pruhy potřeme džemem. Zbylý plát 3 odložíme na další použití.

3

Na přípravu punčového sirupu nalijeme do mísy vodu, sirup, šťávu, rum a aroma. Přidáme cukr a metličkou důkladně promícháme.

4

Formu vyložíme potravinářskou folií a plátem 1. Polovinu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmícháme kakao, namočíme druhou polovinu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátem 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stáhneme folii a potřeme polevou.

Nutriční hodnoty na recept Punčový tunel

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 603 kJ
144 kcal
971 kJ
232 kcal
Tuky 0.23 g 0.37 g
Sacharidy 32.76 g 52.83 g
Bílkoviny 1.13 g 1.82 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek