COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Puntíkatá roláda

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

První jahodová sklizeň

1 roláda

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Puntíkatá roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

bílek
60 g cukr
žloutek
100 g cukr
130 g hladká mouka
1 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Na náplň:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaných PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker nebo růžová
150 g jahody čerstvých

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, do kterého ke konci šlehání zašleháme 60 g cukru. Ve větší míse vyšleháme žloutky se 100 g cukru do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a metličkou zlehka vymícháme dohladka.

2

Z těsta odebereme 3 PL a vmícháme gelovou barvu. Obarvené těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme puntíky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 4 Minuty

3

Na puntíky ihned naneseme zbytek těsta a opatrně rozetřeme po celém plechu. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 2.

Doba pečení: O nás 10 Minuty

4

Upečený plát ihned vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Opatrně odstraníme papír na pečení, na kterém se plát pekl a plát převrátíme tak, aby puntíky byly vespod. Plát ihned pomocí papíru na pečení opatrně zarolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

5

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme gelovou barvu a krátce zašleháme.

6

Vychladlý plát opatrně rozbalíme, potřeme náplní a naneseme jahody. Zarolujeme a uložíme do chladničky. Před podáváním necháme v chladničce alespoň 1 hodinu.

Nutriční hodnoty na recept Puntíkatá roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 9010kJ
2152kcal
959kJ
229kcal
Tuky 87.54g 9.32g
Sacharidy 302.00g 32.16g
Bílkoviny 38.38g 4.09g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek