COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Puntíkatá roláda

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

První jahodová sklizeň

1 roláda

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Puntíkatá roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

bílek
60 g cukr
žloutek
100 g cukr
130 g hladká mouka
1 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Na náplň:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaných PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker nebo růžová
150 g jahody čerstvých

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, do kterého ke konci šlehání zašleháme 60 g cukru. Ve větší míse vyšleháme žloutky se 100 g cukru do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a metličkou zlehka vymícháme dohladka.

2

Z těsta odebereme 3 PL a vmícháme gelovou barvu. Obarvené těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme puntíky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 4 minut

3

Na puntíky ihned naneseme zbytek těsta a opatrně rozetřeme po celém plechu. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 2.

Doba pečení: asi 10 minut

4

Upečený plát ihned vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Opatrně odstraníme papír na pečení, na kterém se plát pekl a plát převrátíme tak, aby puntíky byly vespod. Plát ihned pomocí papíru na pečení opatrně zarolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

5

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme gelovou barvu a krátce zašleháme.

6

Vychladlý plát opatrně rozbalíme, potřeme náplní a naneseme jahody. Zarolujeme a uložíme do chladničky. Před podáváním necháme v chladničce alespoň 1 hodinu.

Nutriční hodnoty na recept Puntíkatá roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 9010 kJ
2152 kcal
959 kJ
229 kcal
Tuky 87.54 g 9.32 g
Sacharidy 302.00 g 32.16 g
Bílkoviny 38.38 g 4.09 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek