Flag

Rebarborové koláčky

asi 8 kusů
Jednoduché
60
Lahodné rebarborové koláčky s Třtinovým cukrem s rumovou příchutí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo rebarbory můžeme použít i jiné sezónní ovoce
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 glistové těsto
1 ksvejce slepičí
Na náplň
150 gveganská smetana
1 balíčekTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
4 ksrebarbora řapík (pokrájený na proužky po vlákně)
Na posypání
2 balíčkyTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu koláčků na pomoučené pracovní ploše vyválíme listové těsto pomocí válečku na tenký plát. Z plátu vykrojíme kolečka o ø 15 cm. Přeneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Konce lehce zarolujeme dovnitř a dna na několika místech propícháme vidličkou. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem pomocí štětce nebo mašlovačky.

2

Na přípravu náplně v míse vymícháme smetanu s třtinovým cukrem dohladka a potřeme dna koláčků. Na povrch naneseme proužky rebarbory a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

3

Koláčky necháme vychladnout.

Náš tip

  • Místo rebarbory můžeme použít i jiné sezónní ovoce