Rebarborovo-jahodový dort

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Sezona rebarbory je tu! Ovocný dort s čerstvou rebarborou a šťavnatými jahodami s jogurtovým krémem – tak chutná léto.

asi 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Rebarborovo-jahodový dort

Na těsto:

70 g máslo změklé
70 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ks vejce
70 g hladká mouka
1 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g rebarbora

Na náplň:

Želatina v plátcích Dr. Oetker (8 plátků)
500 g bílý jogurt
50 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
400 ml smetana ke šlehání 33%
500 g jahody čerstvé

Na polití a ozdobení:

1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 zarovnané PL cukr
80 g pistácie nasekané

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou a vejcem šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Rebarboru očistíme a nakrájíme ji na asi 3 cm kousky. Rebarboru rozložíme na těsto, přitom necháme 2 cm volný okraj. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Koláč necháme vychladnout. Stáhneme papír na pečení, přeneseme na podnos a kolem připevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně necháme plátky želatiny nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme jogurt s cukrem a vanilínovým cukrem. Želatinu vymačkáme a v kastrůlku ji rozpustíme. Přidáme do ní tři lžíce jogurtové směsi a důkladně zamícháme. Poté vmícháme do zbylé směsi. V míse vyšleháme smetanu šlehačem dotuha a vmícháme do tuhnoucí směsi. Odebereme 2/3 a vmícháme do ní jahody nakrájené na plátky a nalijeme na vychladlý korpus ve formě. Na povrch nalijeme zbylou náplň a uhladíme.

4

Na polití připravíme dort-želé s vodou a cukrem podle návodu na obale a nalijeme na náplň tak, aby se nám vytvořil mramorový efekt. Dort uložíme asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.

5

Před podáváním vyjmeme dort z formy a strany dortu ozdobíme pistáciemi.

Nutriční hodnoty na recept Rebarborovo-jahodový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1357 kJ
324 kcal
670 kJ
160 kcal
Tuky 20.50 g 10.15 g
Sacharidy 31.98 g 15.83 g
Bílkoviny 5.47 g 2.71 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám