Flag

Rebarborovo-jahodový dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
70
Sezona rebarbory je tu! Ovocný dort s čerstvou rebarborou a šťavnatými jahodami s jogurtovým krémem – tak chutná léto.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
70 gmáslo změklé
70 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
70 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 grebarbora
Na náplň
Želatina v plátcích Dr. Oetker (8 plátků)
500 gbílý jogurt
50 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
400 mlsmetana ke šlehání 33%
500 gjahody čerstvé
Na polití a ozdobení
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukr
80 gpistácie nasekané
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker (8 plátků)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem, kůrou a vejcem šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Rebarboru očistíme a nakrájíme ji na asi 3 cm kousky. Rebarboru rozložíme na těsto, přitom necháme 2 cm volný okraj. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnout. Stáhneme papír na pečení, přeneseme na podnos a kolem připevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně necháme plátky želatiny nabobtnat podle návodu na obale. V míse smícháme jogurt s cukrem a vanilínovým cukrem. Želatinu vymačkáme a v kastrůlku ji rozpustíme. Přidáme do ní tři lžíce jogurtové směsi a důkladně zamícháme. Poté vmícháme do zbylé směsi. V míse vyšleháme smetanu šlehačem dotuha a vmícháme do tuhnoucí směsi. Odebereme 2/3 a vmícháme do ní jahody nakrájené na plátky a nalijeme na vychladlý korpus ve formě. Na povrch nalijeme zbylou náplň a uhladíme.

4

Na polití připravíme dort-želé s vodou a cukrem podle návodu na obale a nalijeme na náplň tak, aby se nám vytvořil mramorový efekt. Dort uložíme asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.

5

Před podáváním vyjmeme dort z formy a strany dortu ozdobíme pistáciemi.