
Na přípravu těsta v míse nejdříve vyšleháme jedno balení směsi na Red Velvet s vejci a smetanou podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejně tak budeme postupovat při přípravě těsta z druhého balení.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Korpusy necháme vychladnout.
Ve větší míse vyšleháme mascarpone se sýrem, smetanou a oběma směsmi na krém šlehačem dotuha.
Vychladlé korpusy jednou podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu naneseme na podnos a potřeme částí krému a na krém rozložíme třetinu malin. Zbylé díly korpusu vykrojíme na průměr 23 cm, 20 cm a 17 cm a naneseme na spodní díl s krémem a malinami. Každý díl promažeme krémem a obložíme malinami.
S odřezaných okrajů vytvoříme ještě 2 menší patra, aby nám vznikl vysoký stromeček. Zbylým krémem naplníme cukrářský sáček s řezanou špičkou a celý stromeček ozdobíme dle své vlastní fantazie.
Nakonec posypeme zdobením Dr. Oetker. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty

Sladké pečení

Sladké pečení

Sladké pečení