COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Růže v košíčku

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

20.3. Jaro v plné kráse

O nás 12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Růže v košíčku

Ještě potřebujeme:

formu na muffiny (12 kusů)
papírové košíčky

Na náplň:

395 g kompot švestkový (po odkapání)
250 ml šťáva z kompotu
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
2 balíčky Skořicový cukr Dr. Oetker
1 - 2 KL Aroma rumové Dr. Oetker

Na těsto:

1 balení Buchty Dr. Oetker
260 ml voda vlažné
120 ml olej

Na posypání:

1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.

2

Ze směsi na buchty připravíme podle návodu na obale těsto s droždím, vodou a olejem. Povrch těsta zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

3

Odkapané švestky nakrájíme na menší kousky. Ze Zlatého klasu uvaříme krém podle návodu na obale, ale se 250 ml šťávy z kompotu a skořicovým cukrem. Vmícháme aroma, švestky a necháme vychladnout. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

4

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm. Náplň rozetřeme na těsto, přitom necháme volný okraj široký asi 2 cm. Zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 12 dílů. Každý díl vložíme do košíčku ve formě a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

5

Růže necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Růže v košíčku

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1156kJ
276kcal
850kJ
203kcal
Tuky 16.07g 11.82g
Sacharidy 30.03g 22.08g
Bílkoviny 2.79g 2.05g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek