COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Růžová bábovka s brusinkami

k odpolední kávě

O nás 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Růžová bábovka s brusinkami

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
trochu brusinky - sušené, nasekané

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL mandle lupínky
1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL mléko polotučné studeného
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně na nejnižším stupni zašleháme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu obarvíme gelovou barvou a přimícháme brusinky. Nalijeme do formy a pomocí vidličky zapracujeme do světlého těsta tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 50 Minuty

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení na pánvi opražíme mandle a necháme je vychladnout. Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale, obarvíme gelovou barvou a nalijeme ji na bábovku. Ihned posypeme mandlemi a necháme zatuhnout.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek