Flag

Sádlové cukroví

80 kusů
Jednoduché
20
Chcete kromě sladkého tradičního vánočního cukroví nabídnout i něco slaného? Tady je slané cukroví, které se hodí nejen na Vánoce…
Přísady
Příprava
Náš tip
Povrch před pečením můžeme posypat např. sezamem, mákem nebo kmínem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
0,25 KLcukr
1 PLSolamyl bez lepku Dr. Oetker
0,5 KLpapriky pálivá mletá
6 PLmléko polotučné vlažné
300 gsádlo změklé
6 PLtvrdý sýr strouhaný
Na posypání
10 gparmazán strouhaný
Ještě potřebujeme
formičky na vykrajování
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, Solamylem a paprikou. Přidáme mléko, sádlo a sýr a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vložíme do nádoby se studenou vodou, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 120 minut kynout.

2

Na pomoučené pracovní ploše těsto pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 4 mm a vykrajujeme z něj různé tvary. Naneseme je plech vyložený papírem na pečení.

3

Povrch posypeme parmazánem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Náš tip

  • Povrch před pečením můžeme posypat např. sezamem, mákem nebo kmínem.