COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Šišky jablkovo-pudingové

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Šťavnaté k nakousnutí.

asi 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Šišky jablkovo-pudingové

Na těsto:

1 ks jablek větší (oloupané a nakrájené na 12 dílků)
1 PL citrónová šťáva
150 g hladká mouka
4 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
40 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 ml mléko polotučné
50 ml olej
75 g tvaroh polotučný

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
250 ml mléko plnotučné
20 g cukr

Na posypání:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

pánev na smažení s vyšším okrajem
asi 500 ml olej na smažení
cukrářský sáček s malou špičkou

preparation

příprava

1

Nakrájené jablko zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouky s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, olej a tvaroh a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a do každého dílu zabalíme dílek jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.

Doba smažení: asi 8 minut

3

Vyjmeme z oleje a necháme zchladnout.

4

Na přípravu náplně uvaříme se Zlatého klasu, mléka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté naplníme puding do cukrářského sáčku a vlažné šišky naplníme.

5

Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Šišky jablkovo-pudingové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2089 kJ
499 kcal
2047 kJ
489 kcal
Tuky 46.62 g 45.70 g
Sacharidy 18.90 g 18.53 g
Bílkoviny 3.04 g 2.98 g