COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Šišky jablkovo-pudingové

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Šťavnaté k nakousnutí.

asi 12 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Šišky jablkovo-pudingové

Na těsto:

1 ks jablek větší (oloupané a nakrájené na 12 dílků)
1 PL citrónová šťáva
150 g hladká mouka
4 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
40 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
50 ml mléko polotučné
50 ml olej
75 g tvaroh polotučný

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
250 ml mléko plnotučné
20 g cukr

Na posypání:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

pánev na smažení s vyšším okrajem
asi 500 ml olej na smažení
cukrářský sáček s malou špičkou

preparation

příprava

1

Nakrájené jablko zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouky s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, olej a tvaroh a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a do každého dílu zabalíme dílek jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.

Doba smažení: asi 8 minut

3

Vyjmeme z oleje a necháme zchladnout.

4

Na přípravu náplně uvaříme se Zlatého klasu, mléka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté naplníme puding do cukrářského sáčku a vlažné šišky naplníme.

5

Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Šišky jablkovo-pudingové

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2089 kJ
499 kcal
2047 kJ
489 kcal
Tuky 46.62 g 45.70 g
Sacharidy 18.90 g 18.53 g
Bílkoviny 3.04 g 2.98 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek