na recept Šišky jablkovo-pudingové
1 ks | jablek větší (oloupané a nakrájené na 12 dílků) |
1 PL | citrónová šťáva |
150 g | hladká mouka |
4 zarovnaných KL | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
40 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
50 ml | mléko polotučné |
50 ml | olej |
75 g | tvaroh polotučný |
1 balíček | Zlatý klas Dr. Oetker |
250 ml | mléko plnotučné |
20 g | cukr |
1 zarovnaná PL | moučkový cukr |
pánev na smažení s vyšším okrajem | |
asi 500 ml | olej na smažení |
cukrářský sáček s malou špičkou |
Nakrájené jablko zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouky s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, olej a tvaroh a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a do každého dílu zabalíme dílek jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.
Doba smažení: asi 8 minut
Vyjmeme z oleje a necháme zchladnout.
Na přípravu náplně uvaříme se Zlatého klasu, mléka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté naplníme puding do cukrářského sáčku a vlažné šišky naplníme.
Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2089
kJ
499 kcal |
2047
kJ
489 kcal |
Tuky | 46.62 g | 45.70 g |
Sacharidy | 18.90 g | 18.53 g |
Bílkoviny | 3.04 g | 2.98 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám