COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sladký uzel

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Kynutý uzel s Droždím Dr. Oetker provoněný Vanilínovým cukrem Dr. Oetker.

asi 8 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Sladký uzel

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 zarovnaná KL sůl
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
250 ml mléko polotučné vlažné
80 g máslo rozpuštěné
50 g mandle sekané
cukr nadrcené kousky (z cukru v kostkách)

Na potření:

2 PL mléko polotučné

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce, mléko, máslo a mandle a ručně vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Poté těsto na pomoučené pracovní ploše propracujeme spolu s nadrcenými kousky cukru a rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého dílu vytvoříme váleček dlouhý asi 40 cm. Válečky spleteme do kříže podle obrázku 1. Konce válečků  překládáme ve směru hodinových ručiček podle obrázku 2. Poté přitlačíme spodní konce proti směru hodinových ručiček podle obrázku 3. Uzel opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem a ještě necháme asi 30 minut na teplém místě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 40 minut

4

Necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Sladký uzel

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1742 kJ
416 kcal
1281 kJ
306 kcal
Tuky 13.83 g 10.17 g
Sacharidy 63.59 g 46.76 g
Bílkoviny 10.74 g 7.90 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek