Flag

Sněhový dort s rebarborou

asi 16 porcí
Středně obtížné
90
Korpusy z třeného těsta ukrývají šťavnatou rebarboru s Dort-želé Dr. Oetker a vanilkovou šlehačku. Mňam!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
500 grebarbora
200 mldžus jablečný
50 gcukr
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
Na bílkovou hmotu
4 ksbílek
špetkasůl
200 gcukr
50 gmandlové plátky
Na těsto
100 gmáslo změklé
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksžloutek
125 ghladká mouka
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na smetanovou náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
2 ksdortová forma (Ø 26 cm)
cukrářský sáček s řezanou špičkou
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně rebarboru očistíme nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme 150 ml jablečného džusu. Přidáme cukr a pozvolna podusíme doměkka. V 50 ml jablečného džusu rozmícháme dort-želé, nalijeme do hrnce a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Na přípravu bílkové hmoty v míse vyšleháme šlehačem z bílků a soli tuhý sníh. Nakonec zašleháme i cukr.

3

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vyšleháme dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme do obou forem vyložených papírem na pečení a uhladíme. Sníh rozdělíme na obě těsta a povrchy posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Korpusy necháme vychladnout. Stáhneme z obou papír na pečení a jeden korpus přeneseme na podnos. Druhý korpus ostrým nožem nakrájíme na 16 stejných dílků.

5

Na spodní korpus naneseme náplň z rebarbory a uhladíme.

6

Smetanu v míse vyšleháme se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem šlehačem dotuha. Asi 1/3 šlehačky naplníme do cukrářského sáčku. Zbylou šlehačku naneseme na náplň a uhladíme. Po obvodu dortu nastříkáme 16 velkých pusinek. Nakrájený korpus rozložíme ozdobně na pusinky.

7

Do podávání dort uložíme do chladničky.