Sněhový dort s rebarborou

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Korpusy z třeného těsta ukrývají šťavnatou rebarboru s Dort-želé Dr. Oetker a vanilkovou šlehačku. Mňam!

asi 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Sněhový dort s rebarborou

Na náplň:

500 g rebarbora
200 ml džus jablečný
50 g cukr
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker

Na bílkovou hmotu:

4 ks bílek
špetka sůl
200 g cukr
50 g mandlové plátky

Na těsto:

100 g máslo změklé
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks žloutek
125 g hladká mouka
1 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na smetanovou náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
2 ks dortová forma (Ø 26 cm)
cukrářský sáček s řezanou špičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu náplně rebarboru očistíme nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme 150 ml jablečného džusu. Přidáme cukr a pozvolna podusíme doměkka. V 50 ml jablečného džusu rozmícháme dort-želé, nalijeme do hrnce a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

2

Na přípravu bílkové hmoty v míse vyšleháme šlehačem z bílků a soli tuhý sníh. Nakonec zašleháme i cukr.

3

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vyšleháme dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme do obou forem vyložených papírem na pečení a uhladíme. Sníh rozdělíme na obě těsta a povrchy posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

4

Korpusy necháme vychladnout. Stáhneme z obou papír na pečení a jeden korpus přeneseme na podnos. Druhý korpus ostrým nožem nakrájíme na 16 stejných dílků.

5

Na spodní korpus naneseme náplň z rebarbory a uhladíme.

6

Smetanu v míse vyšleháme se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem šlehačem dotuha. Asi 1/3 šlehačky naplníme do cukrářského sáčku. Zbylou šlehačku naneseme na náplň a uhladíme. Po obvodu dortu nastříkáme 16 velkých pusinek. Nakrájený korpus rozložíme ozdobně na pusinky.

7

Do podávání dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Sněhový dort s rebarborou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1197 kJ
286 kcal
1005 kJ
240 kcal
Tuky 15.55 g 13.07 g
Sacharidy 35.53 g 29.86 g
Bílkoviny 1.94 g 1.63 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám