Flag

Šťavnatý višňový koláč

asi 12 porcí
Středně obtížné
80
Z letní sklizně čerstvých višní si připravte dokonalý šťavnatý koláč s drobenkou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
150 gmouka polohrubá
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
75 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 ksvejce slepičí
100 gmáslo změklé
Na náplň
1 kgvišně čerstvé vypeckované
90 gcukr
200 mlvoda
20 gSolamyl bez lepku Dr. Oetker
Na drobenku
100 gmouka polohrubá
40 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
50 gmáslo změklé
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto. Těstem pokryjeme dno a strany vymazané a moukou vysypané formy. Těsto propícháme na několika místech vidličkou.

2

Na náplň višně v hrnci smícháme s cukrem a necháme chvíli stát, aby se uvolnila šťáva. Šťávu slijeme a přidáme ji do vody, do které vmícháme Solamyl. Višně s cukrem povaříme, vmícháme vodu se Solamylem a krátce povaříme, dokud nezačne směs houstnout. Odstavíme a necháme vychladnout.

3

Na drobenku v míse smícháme mouku s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku. Višně stejnoměrně naneseme na těsto a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Koláč necháme důkladně vychladnout.