COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Štolové kopečky

vynikající

O nás 50 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Štolové kopečky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

125 g rozinky
2 PL rum
250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g ořechy lískové mleté
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
20 g pomerančová kůra (z 1 chemicky neošetřeného pomeranče)
1 ks vejce
100 g máslo nebo margarín (změklý)
125 g tvaroh polotučný měkký
100 g kandovaná citrusová kůra

Na potření:

100 g máslo
50 g moučkový cukr
špetka skořice mleté

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu a necháme je odležet, nejlépe přes noc.

2

V míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, ořechy, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme kůru, vejce, máslo nebo margarín, tvaroh, kandovanou citrusovou kůru a rozinky a ručně vypracujeme dohladka. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme kopečky a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 12 Minuty

3

Na potření rozpustíme v kastrůlku máslo a pomocí štětce nebo mašlovačky ještě horké pečivo potřeme. Posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Štolové kopečky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 373kJ
89kcal
1624kJ
388kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka