Flag

Super jahodový džem s karamelem

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
pikantní jahoda
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
1 kgjahody
350 gcukr třtinový
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce jahody a pomocí ponorného mixéru je rozmixujeme. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL třtinového cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

2

Zbytek cukru vložíme do jiného hrnce a cukr necháme zkaramelizovat do zlatohnědé barvy (dáváme pozor, aby se nám karamel nepřipálil). Do karamelu opatrně nalijeme povařené jahody. Přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut, dokud se karamel zcela nerozpustí.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

4

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.