Flag

Sušenkové uzlíky

asi 24 kusů
Jednoduché
90
Citrónové uzlíky s Finesse citrónovou kůrou Dr. Oetker provoní i váš domov.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
220 gmáslo změklé
100 gcukr
1 balíčekTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
1 ksžloutek
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
300 ghladká mouka
100 gořechy lískové mleté
Na potření a posypání
1 ksbílek
2 KLvoda
2 balíčkyTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
2 ksplech na pečení
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme máslo s cukrem, třtinovým cukrem, pastou, vejcem, žloutkem a kůrou dohladka. Přidáme mouku s míchanou s ořechy a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Těsto rozdělíme na 24 stejných kousků a z každého vyválíme asi 20 cm dlouhý váleček, který smotáme do uzlíku. Uzlíky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Každý potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky bílkem rozmíchaným s vodou a posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Uzlíky necháme vychladnout.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a konce uzlíků v ní namočíme. Polevu necháme ztuhnout.