Flag

Sushi s ovocem

asi 9 kusů
Jednoduché
50
To musíte vyzkoušet! Originální sladké sushi. Rychle a snadno připravené z Rýžové kaše chia Dr. Oetker a dochucené Vanilkovou pastou Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme použít i jiné druhy ovoce např. mango, avokádo, ananas nebo žlutý meloun. Pro jednodušší zabalení můžeme použít rákosovou podložku na sushi. Pro výraznější chuť můžeme ovoce marinovat v kokosovém nebo jiném oblíbeném likéru.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Ještě potřebujeme
potravinářská folie
Přísady
240 mlvoda horká
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
250 govoce (maliny, kiwi, ostružiny, borůvky)
2 baleníRýžová kaše Natural s chia semínky Dr. Oetker
Na obalení
25 gkokos strouhaný
0,5 baleníBarva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1 balíčekPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
150 mlsmetana ke šlehání 33%
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Rýžová kaše Natural s chia semínky Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
1

Na přípravu sushi připravíme kaše s 240 ml horké vody podle návodu na obale. Vmícháme vanilkovou pastu a necháme vychladnout.

2

Na potravinářskou fólii naneseme do tvaru obdélníku vychladlou rýžovou kaši asi v 1 cm vrstvě. Do středu naneseme očištěné ovoce a pomocí fólie zarolujeme. Utáhneme a vložíme asi na hodinu do chladničky. Poté odstraníme fólii a ostrým nožem nakrájíme asi na 3 cm špalíčky.

3

Na obalení obarvíme v misce kokos potravinářskou barvou a sushi v něm obalíme.

4

Na omáčku připravíme polevu podle návodu na obale. Smetanu v kastrůlku zahřejeme pod bod varu, přilijeme polevu a promícháme.

Náš tip

  • Můžeme použít i jiné druhy ovoce např. mango, avokádo, ananas nebo žlutý meloun. Pro jednodušší zabalení můžeme použít rákosovou podložku na sushi. Pro výraznější chuť můžeme ovoce marinovat v kokosovém nebo jiném oblíbeném likéru.