COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sváteční jablečné řezy

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Šťavnaté řezy pro návštěvu

asi 30 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sváteční jablečné řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

4 ks vejce
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 g mouka polohrubá
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na ovocnou náplň:

500 g jablek oloupaných a nastrouhaných
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
400 ml voda
60 g cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Na náplň:

500 - 600 g zakysaná smetana
100 g moučkový cukr
1 - 2 PL citrónová kůra (asi z 1/2 citrónu)
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda

Na ozdobení:

1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.

2

Mouku smíchanou s kypřicím práškem prosejeme a zlehka ručně vmícháme do vaječné pěny a vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.

4

Na přípravu jablečné náplně krátce povaříme nastrouhaná jablka se 200 ml vody. Do zbývajících 200 ml vody rozmícháme pudingový prášek, cukr a vlijeme do jablek a povaříme. Nalijeme na vychladlý korpus a necháme zcela vychladnout.

5

Na přípravu smetanové náplně smícháme smetanu a cukr. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu se 100 ml vody a ručně ihned vmícháme do připravené smetany. Nalijeme na jablečnou náplň a uhladíme. Povrch posypeme skořicovým cukrem a dáme na 2 hodiny vychladit v ledničce.

Nutriční hodnoty na recept Sváteční jablečné řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 548 kJ
131 kcal
662 kJ
158 kcal
Tuky 3.83 g 4.62 g
Sacharidy 21.98 g 26.49 g
Bílkoviny 2.58 g 3.11 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek