Flag

Tvarohový dort

asi 12 porcí
Jednoduché
100
Srdce jako na dlani. Potěšte s klasickým dortem s tvarohovým krémem.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
100 gcukr
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
špetkasůl
80 ghladká mouka
20 gSolamyl bez lepku Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekŽelatina v plátcích Dr. Oetker
3 ksžloutek
180 gcukr
špetkasůl
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z ½ citrónu
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
250 gtvaroh polotučný
80 mlmléko polotučné
375 mlsmetana ke šlehání 33%
Na potření a posypání
125 mlsmetana ke šlehání 33%
100 gmandlové plátky opražené
1 PLmoučkový cukr
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Želatina v plátcích Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na těsto v míse vyšleháme vejce s cukrem, extraktem a solí šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou se Solamylem a opatrně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté shora korpusu odkrojíme asi 1 cm vysoký plát. Kolem spodního dílu korpusu upevníme očištěný okraj formy.

3

Na náplň necháme plátky želatiny nabobtnat podle návodu na obale. V míse ve vodní lázni vyšleháme metličkou žloutky s cukrem, solí, kůrou a šťávou do pěny. Do teplé žloutkové směsi vmícháme vymačkanou želatinu a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Přidáme tvaroh s mlékem. Smetanu vyšleháme šlehačem dotuha. Jakmile směs začne tuhnout opatrně vmícháme šlehačku. Náplň nalijeme na korpus ve formě a uhladíme. Zakryjeme horním plátem a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu šlehačem dotuha. Dort uvolníme z formy a strany dortu potřeme šlehačkou. Spodní třetinu dortu posypeme mandlovými plátky. Povrch dortu posypeme moučkovým cukrem a pomocí šablony vytvoříme uprostřed dortu srdce. Dort uložíme do chladničky.