COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tvarohový věnec s meruňkami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

K odpolední kávě nebo čaji pro milovníky tvarohu

O nás 20 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Tvarohový věnec s meruňkami

Ještě potřebujeme:

formu na věnec (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

240 g kompot meruňkový (po odkapání)
100 g máslo změklého nebo margarínu
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
0,5 KL Aroma mandlové Dr. Oetker
3 ks vejce
250 g tvaroh polotučný
1 zarovnaná PL citrónová šťáva
300 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
20 kusů mandle

Na potření:

2 PL džem meruňkový
2 zarovnaná PL voda

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta necháme meruňky důkladně odkapat na sítku a nakrájíme je na malé kousky.

2

Máslo nebo margarín ušleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Za stálého míchání přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma. Postupně přidáme vejce. Každé vejce šleháme na nejvyšším stupni asi půl minuty. Do hmoty zašleháme tvaroh a citrónovou šťávu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a ve dvou dávkách na středním stupni krátce zašleháme. Ručně pomocí vařečky vmícháme kousky meruněk.

3

Do vymazané a moukou vysypané formy vložíme do prohlubní mandle. Těsto naneseme pomocí dvou polékových lžic po hromádkách na mandle tak, aby mandle zůstaly v prohlubních, a povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

4

Upečený věnec necháme 10 minut vychladnout ve formě, uvolníme a vyklopíme.

5

Na přípravu meruňkové polevy propasírujeme džem přes sítko, přidáme vodu a v malém kastrůlku za stálého míchání krátce povaříme. Pomocí štětce nebo mašlovačky naneseme na povrch věnce a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Tvarohový věnec s meruňkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 712kJ
170kcal
1063kJ
254kcal
Tuky 6.32g 9.44g
Sacharidy 24.01g 35.83g
Bílkoviny 4.50g 6.72g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek