Flag

Tvarohový věnec s meruňkami

asi 20 porcí
Jednoduché
20
K odpolední kávě nebo čaji pro milovníky tvarohu
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme použíít i čestvé meruňky
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
formu na věnec (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
240 gkompot meruňkový (po odkapání)
100 gmáslo změklého nebo margarínu
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
0,5 KLAroma mandlové Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
250 gtvaroh polotučný
1 zarovnaná PLcitrónová šťáva
300 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
20 kusůmandle
Na potření
2 PLdžem meruňkový
2 zarovnané PLvoda
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma mandlové Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta necháme meruňky důkladně odkapat na sítku a nakrájíme je na malé kousky.

2

Máslo nebo margarín ušleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Za stálého míchání přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma. Postupně přidáme vejce. Každé vejce šleháme na nejvyšším stupni asi půl minuty. Do hmoty zašleháme tvaroh a citrónovou šťávu. Mouku smícháme s kypřicím práškem a ve dvou dávkách na středním stupni krátce zašleháme. Ručně pomocí vařečky vmícháme kousky meruněk.

3

Do vymazané a moukou vysypané formy vložíme do prohlubní mandle. Těsto naneseme pomocí dvou polékových lžic po hromádkách na mandle tak, aby mandle zůstaly v prohlubních, a povrch uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Upečený věnec necháme 10 minut vychladnout ve formě, uvolníme a vyklopíme.

5

Na přípravu meruňkové polevy propasírujeme džem přes sítko, přidáme vodu a v malém kastrůlku za stálého míchání krátce povaříme. Pomocí štětce nebo mašlovačky naneseme na povrch věnce a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Můžeme použíít i čestvé meruňky