Flag

Valentýnské srdce

asi 12 porcí
Jednoduché
35
Valentýnské srdce ozdobené marcipánem
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro výraznější chuť můžeme pod náplň namazat pikantní džem.


Formu srdce můžete zakoupit v našem eshopu ZDE
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
forma ve tvaru srdce (Ø 25 cm)
elektrický ruční šlehač
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka

Přísady

Na těsto
220 ghladká mouka
1 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
160 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce
250 mlsmetana ke šlehání 33%
50 gčokoláda hořká
Na náplň
100 gjahody
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
0,5 baleníMarcipán Dr. Oetker
1 baleníBarva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá  Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a smetanu a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Poté zlehka vařečkou vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme na papír na pečení a necháme zcela vychladnout.

3

Na přípravu náplně očistíme jahody a nakrájíme na malé kousky. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do šlehačky vmícháme jahody. Korpus jednou podélně rozřízneme. Na spodní díl naneseme náplň, uhladíme a přiklopíme vrchním dílem.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou potřeme celý povrch dortu a necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku ho vyválíme a vykrájíme nebo ručně vytvoříme srdíčka. Dort srdíčky dozdobíme.

Náš tip

  • Pro výraznější chuť můžeme pod náplň namazat pikantní džem.


    Formu srdce můžete zakoupit v našem eshopu ZDE