COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Valentýnské srdce

(0)
3 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nejen na romatické odpoledne můžete připravit dort   

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské srdce

Ještě potřebujeme:

forma ve tvaru srdce (Ø 22-24 ccm)
elektrický ruční šlehač
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka

Na těsto:

220 g hladká mouka
1 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
0,5 balíčky Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks vejce
250 ml smetana ke šlehání 33%
50 g čokoláda hořká

Na náplň:

100 g jahody
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
0,5 balení Marcipán Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a smetanu a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Poté zlehka vařečkou vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 45 minut

2

Korpus necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme na papír na pečení a necháme zcela vychladnout.

3

Na přípravu náplně očistíme jahody a nakrájíme na malé kousky. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do šlehačky vmícháme jahody. Korpus jednou podélně rozřízneme. Na spodní díl naneseme náplň, uhladíme a přiklopíme vrchním dílem.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou potřeme celý povrch dortu a necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku ho vyválíme a vykrájíme nebo ručně vytvoříme srdíčka. Dort srdíčky dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské srdce

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1591 kJ
380 kcal
1306 kJ
312 kcal
Tuky 22.01 g 18.04 g
Sacharidy 41.30 g 33.85 g
Bílkoviny 5.84 g 4.79 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek