Flag

Vanilkové dukáty

asi 80 kusů
Jednoduché
20
nádech Vánoc
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Válečky se nám budou lépe krájet, pokud je před krájením uložíme na 1 hodinu do mrazáku.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 gcukr třtinový
1 baleníVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
200 gmáslo (změklé)
Na obalení
100 gmoučkový cukr (prosátý)
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem, cukrem a polovinou dřeně z lusku. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, z kterých utvoříme asi 30 cm dlouhé válečky. Z každého válečku ostrým nožem nakrájíme 20 koleček. Kolečka naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na obalení v misce vymícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem a druhou polovinou dřeně z lusku. Ještě teplé pečivo ve směsi obalíme.

Náš tip

  • TIP: Válečky se nám budou lépe krájet, pokud je před krájením uložíme na 1 hodinu do mrazáku.