COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkové dukáty

nádech Vánoc

O nás 80 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkové dukáty

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
50 g cukr třtinový
1 balení Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
200 g máslo (změklé)

Na obalení:

100 g moučkový cukr (prosátý)
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem, cukrem a polovinou dřeně z lusku. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 4 stejné díly, z kterých utvoříme asi 30 cm dlouhé válečky. Z každého válečku ostrým nožem nakrájíme 20 koleček. Kolečka naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 12 Minuty

2

Na obalení v misce vymícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem a druhou polovinou dřeně z lusku. Ještě teplé pečivo ve směsi obalíme.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkové dukáty

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 155kJ
37kcal
1918kJ
458kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek