COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganský bramborový salát

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Bramborový salát s rukolou, koktejlovými rajčaty a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 porcí

snadná příprava 20 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Veganský bramborový salát

Přísady:

1,2 kg brambor malé (varný typ A)
2 ks šalotka
150 g okurky zavařená kořeněná
asi 1 PL olivový olej
asi 12 kusů rajčata koktejlová (cca 130 g)
70 g rukola
2 balení Creme VEGA Dr. Oetker
asi 4 PL nálev okurkový ze sklenice
4 PL šťáva pomerančová
sůl
pepř černý čerstvě mletý

preparation

příprava

1

Příprava

Brambory umyjeme, v přikrytém hrnci s vodou přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 20 až 25 minut do měkka. Brambory slijeme, ještě horké oloupeme a necháme vychladnout. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Okurky také nakrájíme na drobné kostky. Brambory pokrájíme na plátky.

2

Postup

1 PL olivového oleje zahřejeme a podusíme na něm šalotku. Přidáme Creme VEGA, 4PL okurkového nálevu a pomerančovou šťávu a ohřejeme. Dobře ochutíme solí a pepřem. Nálev na salát ještě za tepla smícháme s plátky brambor a okurkami a necháme přibližně 1 hodinu odležet.

3

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rukolu přebereme, umyjeme a necháme okapat. Salát znovu dochutíme. Pokud je salát příliš „tuhý“, přilijeme ještě trochu okurkového nálevu. Bramborový salát naaranžujeme s rukolou a podle chuti pokapeme trochou olivového oleje. Ozdobíme rajčaty.

Nutriční hodnoty na recept Veganský bramborový salát

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1909 kJ
456 kcal
172 kJ
41 kcal
Tuky 17.73 g 1.62 g
Sacharidy 57.92 g 5.27 g
Bílkoviny 21.71 g 1.98 g