Flag

Veganský bramborový salát

asi 8 porcí
Jednoduché
20
Bramborový salát s rukolou, koktejlovými rajčaty a veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžete použít také dobře uvařené brambory z předchozího dne.
Náš tip
Místo pomerančové šťávy můžete použít další 4 PL nálevu ze sklenice od okurek.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1,2 kgbrambor malé (varný typ A)
2 ksšalotka
150 gokurky zavařená kořeněná
asi 1 PLolivový olej
asi 12 kusůrajčata koktejlová (cca 130 g)
70 grukola
150 gveganská smetana
asi 4 PLnálev okurkový ze sklenice
4 PLšťáva pomerančová
sůl
pepř černý čerstvě mletý
1

Příprava

Brambory umyjeme, v přikrytém hrnci s vodou přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 20 až 25 minut do měkka. Brambory slijeme, ještě horké oloupeme a necháme vychladnout. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Okurky také nakrájíme na drobné kostky. Brambory pokrájíme na plátky.

2

Postup

1 PL olivového oleje zahřejeme a podusíme na něm šalotku. Přidáme smetanu, 4PL okurkového nálevu a pomerančovou šťávu a ohřejeme. Dobře ochutíme solí a pepřem. Nálev na salát ještě za tepla smícháme s plátky brambor a okurkami a necháme přibližně 1 hodinu odležet.

3

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rukolu přebereme, umyjeme a necháme okapat. Salát znovu dochutíme. Pokud je salát příliš „tuhý“, přilijeme ještě trochu okurkového nálevu. Bramborový salát naaranžujeme s rukolou a podle chuti pokapeme trochou olivového oleje. Ozdobíme rajčaty.

Náš tip

  • Můžete použít také dobře uvařené brambory z předchozího dne.
  • Místo pomerančové šťávy můžete použít další 4 PL nálevu ze sklenice od okurek.