COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganský bramborový salát

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Bramborový salát s rukolou, koktejlovými rajčaty a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Veganský bramborový salát

Přísady:

1,2 kg brambor malé (varný typ A)
2 ks šalotka
150 g okurky zavařená kořeněná
asi 1 PL olivový olej
asi 12 kusů rajčata koktejlová (cca 130 g)
70 g rukola
2 balení Creme VEGA Dr. Oetker
asi 4 PL nálev okurkový ze sklenice
4 PL šťáva pomerančová
sůl
pepř černý čerstvě mletý

preparation

příprava

1

Příprava

Brambory umyjeme, v přikrytém hrnci s vodou přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 20 až 25 minut do měkka. Brambory slijeme, ještě horké oloupeme a necháme vychladnout. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Okurky také nakrájíme na drobné kostky. Brambory pokrájíme na plátky.

2

Postup

1 PL olivového oleje zahřejeme a podusíme na něm šalotku. Přidáme Creme VEGA, 4PL okurkového nálevu a pomerančovou šťávu a ohřejeme. Dobře ochutíme solí a pepřem. Nálev na salát ještě za tepla smícháme s plátky brambor a okurkami a necháme přibližně 1 hodinu odležet.

3

Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rukolu přebereme, umyjeme a necháme okapat. Salát znovu dochutíme. Pokud je salát příliš „tuhý“, přilijeme ještě trochu okurkového nálevu. Bramborový salát naaranžujeme s rukolou a podle chuti pokapeme trochou olivového oleje. Ozdobíme rajčaty.

Nutriční hodnoty na recept Veganský bramborový salát

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1909 kJ
456 kcal
172 kJ
41 kcal
Tuky 17.73 g 1.62 g
Sacharidy 57.92 g 5.27 g
Bílkoviny 21.71 g 1.98 g