COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční věnec s vejci

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

na sváteční stůl

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční věnec s vejci

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
mašlovačka
sítko

Na těsto:

1 balení Buchty Dr. Oetker
260 ml voda vlažná
120 ml olej
1 ks vejce
1 zarovnaných KL Aroma rumové Dr. Oetker
vejce na potření

Na ozdobení:

4 ks vejce uvařené natvrdo a obarvené
2 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme směs na buchty s přibaleným droždím. Přidáme vodu, olej, vejce, rumové aroma a vše důkladně ručně vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45 až 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na pět stejných dílů. Ze čtyř vyválíme válečky o délce 40 cm. Upleteme cop a stočíme do věnce, na konci dobře spojíme. Položíme na vymazaný plech. Zbývající pátý díl rozdělíme na čtyři stejné kousky, z každého vyválíme váleček o délce 20 cm, položíme na věnec a vytvoříme „hnízda“ pro umístění vajec. Ponecháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 40 minut

3

Po vychladnutí věnec pocukrujeme a do „hnízd“ vložíme obarvená vajíčka.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční věnec s vejci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 879 kJ
210 kcal
1101 kJ
263 kcal
Tuky 14.63 g 18.29 g
Sacharidy 14.62 g 18.27 g
Bílkoviny 4.87 g 6.09 g