Flag

Velikonoční věnec s vejci

asi 16 porcí
Jednoduché
20
na sváteční stůl
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
mašlovačka
sítko

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
1 ksvejce slepičí
1 zarovnaných KLAroma rumové Dr. Oetker
vejce slepičí na potření
Na ozdobení
4 ksvejce slepičí uvařené natvrdo a obarvené
2 zarovnané PLmoučkový cukr
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme směs na buchty s přibaleným droždím. Přidáme vodu, olej, vejce, rumové aroma a vše důkladně ručně vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45 až 60 minut vykynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na pět stejných dílů. Ze čtyř vyválíme válečky o délce 40 cm. Upleteme cop a stočíme do věnce, na konci dobře spojíme. Položíme na vymazaný plech. Zbývající pátý díl rozdělíme na čtyři stejné kousky, z každého vyválíme váleček o délce 20 cm, položíme na věnec a vytvoříme „hnízda“ pro umístění vajec. Ponecháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po vychladnutí věnec pocukrujeme a do „hnízd“ vložíme obarvená vajíčka.