Flag

Větrníkový dort

asi 12 porcí
Středně obtížné
120
S námi se přípravy odpalovaného těsta nemusíte bát. Z Věnečků Dr. Oetker připravíte dort jako z cukrárny!
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud chceme vytvořit ozdobný horní korpus, můžeme pomocí cukrářského sáčku nastříkat malé věnečky těsně vedle sebe.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníVěnečky Dr. Oetker
250 mlvoda
125 gmáslo
3 ksvejce slepičí
Na vanilkový krém
směs na přípravu krému (součást balení Věnečků)
650 mlmléko polotučné
150 gmáslo změklé
60 gmoučkový cukr
Na karamelový krém
400 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Na karamel
100 gcukr
100 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
2 ksplech na pečení
2 ksdortová forma (ø 22 cm)
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Věnečky Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s vodou, máslem a vejci podle návodu na obale. Těsto rozdělíme stejnoměrně do tukem vymazaných 2 dortových forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C


Prvních 20 minut pečení troubu neotvíráme!

2

Korpusy necháme vychladnout.

3

Ze směsi na přípravu krému uvaříme s mlékem vanilkový krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.

4

Na jeden vychladlý korpus nastříkáme pomocí cukrářského sáčku vanilkový krém.

5

Na karamelový krém vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Karamelový krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na vanilkový krém. Druhý korpus zlehka položíme na krém a uložíme do chladničky.

6

Na přípravu karamelu v kastrůlku pozvolna rozpustíme cukr. Jakmile zhnědne, opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Povrch dortu polijeme karamelem a uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Pokud chceme vytvořit ozdobný horní korpus, můžeme pomocí cukrářského sáčku nastříkat malé věnečky těsně vedle sebe.