COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňovo-makový věnec

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Velice chutný a lehký

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňovo-makový věnec

Na těsto:

175 g máslo
400 g višně čerstvých nebo kompotovaných vypeckovaných
1 ks jablek
1 zarovnaná PL citrónová šťáva
350 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks vejce
150 ml mléko polotučné
30 g mák mletého

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Pokud použijeme višně kompotované, necháme okapat na sítku a osušime na papírovém ubrousku. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nahrubo nastrouháme. Takto připravené jablko pokapeme citrónovou šťávou.

2

Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme cukr, vanilinový cukr, vejce, máslo a mléko a vše důkladně promícháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni, tak aby se netvořili hrudky. Těsto rozdělíme na dvě půlky – do jedné zamícháme mletý mák a do druhé strouhané jablko. Do vymazané a moukou vysypané formy na věnec (nebo na bábovku) o prům. 24 cm nejprve nalijeme těsto s jablky a na něj těsto s mákem. Osušené vypeckované višně rovnoměrně poklademe na těsto s mákem a NEpromícháváme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 50 minut

3

Po upečení necháme věnec nejprve 5 minut chladnout ve formě, pak uvolníme okraj a věnec vyklopíme na servírovací talíř. Necháme úplně vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Višňovo-makový věnec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1026 kJ
245 kcal
1072 kJ
256 kcal
Tuky 12.03 g 12.53 g
Sacharidy 30.98 g 32.27 g
Bílkoviny 5.01 g 5.22 g