Flag

Višňový krém

6 porcí
Jednoduché
20
To je pochutnáníčko
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dezertní skleničky

Přísady

Pudingový krém
1 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 zarovnané PLcukr krystal
750 mlmléko polotučné
200 - 250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
Višňová náplň
1 baleníkompot višňový (po odkapání) (hmotnost po odkapání 375g)
šťáva z kompotu
1 zarovnaná PLGustin bez lepku Dr. Oetker
Na ozdobení
čokoláda hořká
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu krému pudingový prášek smícháme společně s cukrem a 1/3 mléka. Zbylé mléko přivedeme do varu, sejmeme ze sporáku a vmícháme do něj připravenou směs. Puding vaříme za stálého míchání ještě asi 1 minutu. Uvařený puding zakryjeme průhlednou fólií a dáme vychladnout.

2

Na přípravu višňové náplně necháme kompot na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Několik višní si odložíme stranou, zbytek višní rozdělíme do sklenic. Do šťávy vmícháme Gustin a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Zahuštěnou šťávu nalijeme do sklenic na višně a necháme vychladnout.

3

Smetanu vyšleháme společně s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Asi 1/3 šlehačky ponecháme na zdobení. Zbylou šlehačku zlehka vmícháme do dobře vychlazeného pudingu. Puding nalijeme na višně se šťávou.

4

Poháry ozdobíme zbylou šlehačkou, višněmi a čokoládou.