COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňový krém

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

To je pochutnáníčko

6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňový krém

Ještě potřebujeme:

dezertní skleničky

Pudingový krém:

1 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
3 zarovnaná PL cukr krystal
750 ml mléko polotučné
200 - 250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker

Višňová náplň:

1 balení kompot višňový (po odkapání) (hmotnost po odkapání 375g)
šťáva z kompotu
1 zarovnaná PL Gustin bez lepku Dr. Oetker

Na ozdobení:

čokoláda hořká

preparation

příprava

1

Na přípravu krému pudingový prášek smícháme společně s cukrem a 1/3 mléka. Zbylé mléko přivedeme do varu, sejmeme ze sporáku a vmícháme do něj připravenou směs. Puding vaříme za stálého míchání ještě asi 1 minutu. Uvařený puding zakryjeme průhlednou fólií a dáme vychladnout.

2

Na přípravu višňové náplně necháme kompot na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Několik višní si odložíme stranou, zbytek višní rozdělíme do sklenic. Do šťávy vmícháme Gustin a za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí. Zahuštěnou šťávu nalijeme do sklenic na višně a necháme vychladnout.

3

Smetanu vyšleháme společně s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Asi 1/3 šlehačky ponecháme na zdobení. Zbylou šlehačku zlehka vmícháme do dobře vychlazeného pudingu. Puding nalijeme na višně se šťávou.

4

Poháry ozdobíme zbylou šlehačkou, višněmi a čokoládou.

Nutriční hodnoty na recept Višňový krém

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1084kJ
259kcal
490kJ
117kcal
Tuky 14.27g 6.46g
Sacharidy 27.22g 12.32g
Bílkoviny 5.52g 2.50g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek