COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zajíc s mašlí

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Veselý zaječí dort si můžete s dětmi odzdobit podle vlastní fantazie.

24 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Zajíc s mašlí

Na těsto:

8 kusů bílek
8 kusů žloutek
360 g moučkový cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 ml olej
120 ml voda vlažná
400 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
2 - 3 PL moučkový cukr

Na potření a ozdobení:

150 g džem malinový
3 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny a zašleháme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a  sníh z bílků a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: 35 minut

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Potřeme spodní díl korpusu a horní díl přiklopíme.

4

Povrch korpusů potřeme džemem. Z jednoho korpusu pomocí ostrého nože vyřízneme zajícovi uši a tím nám vznikne mašle. Jedním fondánem potáhneme celou hlavu zajíce. Další fondány použijeme na potažení mašle a uší. Zbytky fondánu obarvíme růžovou barvou na nos a uši a černou barvou  na oči a na vousy. Mašli  dokreslíme tubičkami.

Nutriční hodnoty na recept Zajíc s mašlí

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1424 kJ
340 kcal
1340 kJ
320 kcal
Tuky 10.41 g 9.82 g
Sacharidy 58.82 g 55.49 g
Bílkoviny 3.26 g 3.08 g