COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zajíc s mašlí

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Veselý zaječí dort si můžete s dětmi odzdobit podle vlastní fantazie.

24 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Zajíc s mašlí

Na těsto:

8 kusů bílek
8 kusů žloutek
360 g moučkový cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 ml olej
120 ml voda vlažná
400 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné
2 - 3 PL moučkový cukr

Na potření a ozdobení:

150 g džem malinový
3 balení Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny a zašleháme olej a vodu. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a  sníh z bílků a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 35 Minuty

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně vyšleháme krémovou náplň s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Potřeme spodní díl korpusu a horní díl přiklopíme.

4

Povrch korpusů potřeme džemem. Z jednoho korpusu pomocí ostrého nože vyřízneme zajícovi uši a tím nám vznikne mašle. Jedním fondánem potáhneme celou hlavu zajíce. Další fondány použijeme na potažení mašle a uší. Zbytky fondánu obarvíme růžovou barvou na nos a uši a černou barvou  na oči a na vousy. Mašli  dokreslíme tubičkami.

Nutriční hodnoty na recept Zajíc s mašlí

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1424kJ
340kcal
1340kJ
320kcal
Tuky 10.41g 9.82g
Sacharidy 58.82g 55.49g
Bílkoviny 3.26g 3.08g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek