COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zasněžená banánová roláda

svěží zimní roláda

1 roláda

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zasněžená banánová roláda

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

5 ks bílek
5 ks žloutek
5 zarovnaná PL cukr
6 zarovnaná PL hladká mouka

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 - 2 ks banán
100 g kokos strouhaný

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku a nakonec zlehka vařečkou vmícháme sníh. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 8 Minuty

2

Plát vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Papír, na kterém se plát pekl, opatrně stáhneme. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme smetanu s vanilkovým cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Polovinu šlehačky rovnoměrně rozetřeme na plát. Na kraj delší strany položíme podélně oloupané banány a plát pomocí papíru na pečení zarolujeme. Druhou polovinou šlehačky roládu potřeme a obalíme v kokosu. Roládu uložíme na 1 hodinu do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Zasněžená banánová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 12217kJ
2918kcal
1306kJ
312kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek