COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zasněžená perníková chaloupka

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

vánoční dekorace  

1 ks

střední obtížnost 80 minut

Přísady

Přísady

na recept Zasněžená perníková chaloupka

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
potravinářská fólie
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka, komety (4 cm)
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (4 cm, 5 cm, 7 cm, 8,5 cm)

Na těsto:

200 g med
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
125 g máslo změklé nebo margarím
560 g hladká mouka
1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Perníkové koření Dr. Oetker
1 - 2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 ks vejce

Na potření:

O nás 2 PL mléko plnotučné

Na ozdobení:

2 balení Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
lentilky
2 PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta med s cukrem, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem v kastrůlku za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr a tuk zcela nerozpustí. Směs necháme zchladnout. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kořením a kakaem. Přidáme vejce a vychladlou směs a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce 0,5 cm a ostrým nožem vykrájíme části chaloupky. Na střechu vykrojíme 2 x obdélníky 13 x 11 cm, 2 x boční strany 10 x 7 cm, 2 x čelní a zadní štít 10,5 x 7 x 9,5 cm. Do čelního štítu vykrojíme kolečko a dveře. Do bočních stran vykrojíme okna. Poté na plot vykrájíme dva proužky o délce 15 cm a šířce 1 cm a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Nakrájíme 6 nebo 7 krátkých proužků o délce 5 cm a přiložíme je na latě jako plotové sloupky. Vykrájíme hvězdičky různých průměrů na stromečky a malé srdíčka a komety. Ze zbylého těsta vyválíme kulatý plát o Ø 28 cm. Díly chaloupky opatrně naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

3

Upečené díly chaloupky necháme vychladnout.

4

Pomocí zdobicí polevy části chaloupky slepíme k sobě a dozdobíme zdobicí polevou a lentilkami dle vlastní fantazie. Povrch poprášíme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Zasněžená perníková chaloupka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 22709kJ
5424kcal
1524kJ
364kcal
Tuky 144.93g 9.73g
Sacharidy 953.91g 64.02g
Bílkoviny 84.37g 5.66g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek