COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zeleninové placičky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Zeleninové placičky vhodné k obědu i svačině, nejlépe chutnají s dipem z Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Zeleninové placičky

Na těsto:

1 ks mrkve střední nahrubo nastrouhané
100 g celeru nahrubo nastrouhaného
100 g pórek nakrájený na tenké proužky
150 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 ks vejce
250 ml mléko polotučné
50 g tvrdý sýr strouhaný
špetka sůl
pepř čerstvě mletý

Na smetanový dip:

200 g měkký sýr smetanový
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker
50 g pórek najemno nasekaný
2 PL petržel nasekaná
sůl
pepř čerstvě mletý

Ještě potřebujeme:

pánev
olej na smažení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v hrnci v osolené vodě povaříme mrkev s celerem a pórkem asi 2 minuty. Poté vodu slejeme, propláchneme zeleninu studenou vodou a necháme důkladně okapat.

2

V míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme vejce, mléko, sýr a povařenou zeleninu. Dochutíme solí a pepřem. Z těsta tvoříme malé placičky.

3

Placičky smažíme na pánvi potřené olejem z obou stran dozlatova.

4

Na smetanový dip v misce smícháme smetanový sýr s Creme VEGA, pórkem, petrželkou, solí a pepřem.

5

Placičky podáváme teplé s připraveným dipem.

Nutriční hodnoty na recept Zeleninové placičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 5087 kJ
1215 kcal
84 kJ
20 kcal
Tuky 20.44 g 0.34 g
Sacharidy 197.37 g 3.29 g
Bílkoviny 60.08 g 1.00 g