COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zimní jahody

pohádkové

O nás 40 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Zimní jahody

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
formička na ořechy
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

340 g hladká mouka
3 balení Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
160 g moučkový cukr
2 ks vejce
200 g máslo nebo margarínu změklého
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Naturamyl Puding jahoda příchuť Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
150 g máslo změklého
100 g moučkový cukr
50 g džem jahodový
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
50 g kokos strouhaný
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovými prášky a cukrem. Přidáme vejce, máslo nebo margarín a gelovou barvu a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto vymačkáme do vymazaných formiček a naneseme na plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

3

Pečivo necháme mírně zchladnout a poté ho vyjmeme z formiček.

4

Na přípravu náplně uvaříme z pudingového prášku hustý puding, ale jen s 250 ml mléka a bez cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout.

5

Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a po částech zašleháváme puding. Nakonec krátce zašleháme džem a aroma. Vždy dvě půlky slepujeme náplní, uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

6

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Kokos obarvíme gelovou barvou. Konce jahod namáčíme do polevy a ihned obalíme kokosem. Necháme ztuhnout.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek