
Velikonoční dort
Přísady
Příprava:
Na přípravu v míse smícháme mouku s kakaem, solí, kypřicím práškem, jedlou sodou a cukrem. Přidáme vejce, olej, kávu, vanilkovou pastu a smetanu ke šlehání a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 170 °C
Teplota trouby s větrákem: 150 °C
Korpusy necháme vychladnout. Potom oba korpusy podélně překrojíme.
Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obalu. V míse vyšleháme sýr, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a vyšleháme dohladka. Náplní slepíme části korpusu a potřeme povrch a strany dortu. Z fondánu vykrojíme zajíčky, obložíme je po obvodě dortu a svážeme mašlí. Navrch položíme květinky. Dort odložíme na 1 h do ledničky.
Související recepty

Perníkové sušenky

Krtkův dort – Malinové potěšení

Perníkové bábovičky s marcipánovou polevou

Bratislavské makové rohlíčky

Velikonoční beránek s pudingem

Velikonoční linecká vajíčka
