Flag

Zimní polévka

asi 4 porce
Středně obtížné
75
Nechte se zahřát lahodnou zimní polévkou zjemněnou veganskou smetanou.
Přísady
Příprava
Náš tip
Podáváme s ciabattou, kterou můžete také nakrájet na kostičky a spolu se smetanou dozdobit polévku na talíři.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na polévku
500 gbatátů (oloupaných a nakrájených na kostky)
1 ksdýně (oloupaná, bez jader a nakrájená na kostky)
1 PLmed tekutý
2 PLolivový olej
2 kscibule (nahrubo nakrájené)
česnek prolisovaný (3 stroužky)
1 lzeleninový vývar
1 zarovnaná KLskořice mletá
1 PLmuškátový oříšek mletý
100 gveganská smetana
pepř (podle chuti)
sůl (podle chuti)
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
ponorný mixér
1

Na přípravu polévky rozložíme na plech batáty s dýní. Pokapeme medem a 1 PL oleje. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

2

Ve větším hrnci na oleji osmažíme cibuli doměkka. Přidáme česnek, vývar, skořici a muškátový ořech a asi 5 minut povaříme.

3

Pečené batáty s dýní vložíme do hrnce a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a krátce povaříme.

Náš tip

  • Podáváme s ciabattou, kterou můžete také nakrájet na kostičky a spolu se smetanou dozdobit polévku na talíři.