COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zlatý dýňový cheesecake

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Netradiční harmonie chuti

asi 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Zlatý dýňový cheesecake

Na korpus:

125 g hladká mouka
40 g cukr třtinový
75 g máslo změklé

Na náplň:

200 g dýňové pyré
150 g smetanový sýr
50 g moučkový cukr
1 ks vejce
1 ks bílek
15 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá

Na ozdobení:

0,5 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
350 ml mléko polotučné
1 PL cukr
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 ks žloutek

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Na náplň v míse metličkou vymícháme pyré se sýrem, cukrem, vejcem, bílkem, moukou, kypřicím práškem a skořicí dohladka. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme.

3

Na ozdobu uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, vanilkovou pastou a žloutkem podle návodu na obale. Uvařený Zlatý klas nalijeme na náplň a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

4

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Zlatý dýňový cheesecake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1181 kJ
282 kcal
850 kJ
203 kcal
Tuky 11.90 g 8.56 g
Sacharidy 33.14 g 23.84 g
Bílkoviny 7.26 g 5.22 g