COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zlatý dýňový cheesecake

Netradiční harmonie chuti

O nás 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Zlatý dýňový cheesecake

Na korpus:

125 g hladká mouka
40 g cukr třtinový
75 g máslo změklé

Na náplň:

200 g dýňové pyré
150 g smetanový sýr
50 g moučkový cukr
1 ks vejce
1 ks bílek
15 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá

Na ozdobení:

0,5 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
350 ml mléko polotučné
1 PL cukr
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 ks žloutek

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 23 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

2

Na náplň v míse metličkou vymícháme pyré se sýrem, cukrem, vejcem, bílkem, moukou, kypřicím práškem a skořicí dohladka. Náplň naneseme na předpečený korpus a uhladíme.

3

Na ozdobu uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, vanilkovou pastou a žloutkem podle návodu na obale. Uvařený Zlatý klas nalijeme na náplň a pomocí vidličky vytvoříme mramorování. Vložíme do trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

4

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Zlatý dýňový cheesecake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1181kJ
282kcal
850kJ
203kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek