Flag

Makovo-vanilkové rohlíčky

asi 50 kusů
Jednoduché
45
Pro milovníky máku netradiční vanilkového rohlíčky, které si určitě oblíbíte a stanou se novou stálicí ve vašem vánočním pečení.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
špetkasůl
100 g100% Mák mletý Dr. Oetker
70 gmoučkový cukr prosátý
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksžloutek
200 gmáslo změklé
Na obalení
100 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, mákem, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou. Přidáme žloutek a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout.

2

Na pomoučené pracovní ploše vytvoříme z těsta 2 válečky dlouhé asi 25 cm a z každého nakrájíme asi 25 stejných dílků. Z dílků vytvoříme rohlíčky a přeneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Ještě horké rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout.