Flag

Čokoládový dort Mirky van Gils Slavíkové

12 porcí
Středně obtížné
45
Recept od Mirky van Gils Slavíkové – proteinový čokoládový dort s Protein pudingem a Holandským kakaem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gmáslo změklé
80 gcukr
0,5 KLsůl
4 ksžloutek
2 ksvejce slepičí
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
320 gšpaldová mouka
80 gHolandské kakao Dr. Oetker prosáté
0,5 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Na náplň
2 ksvejce slepičí
300 mlmléko plnotučné
120 gcukr
1 balíčekProtein puding kakaový Dr. Oetker
80 gčokoláda hořká nasekaná
Na potření a posypání
1 ksbílek
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker prosáté
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme žloutky, vejce, kůru a mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vložíme asi na 30 minut do chladničky. Z 2/3 těsta vyválíme pomocí válečku plát o ø 26 cm a vložíme ho do vymazané a moukou vysypané formy.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Puding za občasného zamíchání necháme zchladnout. Poté do něj pomocí metličky vmícháme čokoládu a vejce. Náplň naneseme na plát ve formě a uhladíme. Ze zbylého těsta vyválíme opět plát o ø 26 cm a položíme ho opatrně na náplň.

3

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky bílkem. Pomocí vidličky vytvoříme mřížku a posypeme vanilkovým cukrem.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

4

Dort necháme ve formě zchladnout.