Flag

Dýňový džem s ořechy

asi 5 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
chutný originální dárek
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgdýně Hokkaido
200 mlvoda
100 gořechy vlašské
1 PLolej ořechový
1 kslimetka (chemicky neošetřená)
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni, zalijeme vodou a asi 20 minut ji povaříme doměkka. Dýni necháme zchladnout a poté ji rozmixujeme ponorným mixérem.

2

Ořechy orestujeme na sucho na pánvi, necháme je zchladnout, Poté je rozdrtíme a smícháme s olejem.

3

Z limetky nastrouháme kůru a vymačkáme z ní šťávu.

4

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do hrnce. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, ořechy s olejem, kůru a šťávu z limetky a přivedeme do varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut.

5

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

6

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.