Flag

Pivní chlebíčky s dvěma náplněmi

asi 24 kusů
Jednoduché
130
Nejen pro milovníky piva s Droždím sušeným Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Chlebíčky je možné i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
váleček
papír na pečení

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
50 gmáslo změklé nebo margarín
330 mlpivo černé
Na náplň
80 gšunka Serrano plátky
50 gsušené švestky bez pecky
200 govčí sýr nebo sýr Feta
125 gsalám Chorizo
200 gtvrdý sýr Eidam nebo Brie
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme máslo nebo margarín a pivo, ze kterého odebereme 3 PL na potření. Ručně vypracujeme dohladka, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut na teplém místě kynout.

2
Picture - Bier-Brote mit zwei Füllungen_Step 1_Dr. Oetker_Feindaten_quer_564093.jpg

Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na dva čtverce 30 × 30 cm. Na jeden čtverec těsta rozložíme šunku, pokrájené švestky a ovčí sýr tak, že necháme asi 1 cm volné okraje (obr. 1).

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3
Picture - Bier-Brote mit zwei Füllungen _Step 2_Dr. Oetker_Feindaten_quer_564094.jpg

Zarolujeme a položíme spojem na plech vyložený papírem na pečení. Druhý čtverec připravíme stejně se salámem a sýrem. Chlebíčky necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout. Povrch obou chlebíčků pomocí ostrého nože několikrát nařežeme asi 3 cm hluboko a potřeme zbylým pivem (obr. 2). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

4

Chlebíčky nakrájíme a podáváme teplé.

Náš tip

  • Chlebíčky je možné i zamrazit.